Av kenthalttunen

-

2 mars, 2019

Ekoskådningen igång - Staffan tar ledningen i tävlingen

Ekoskådningen i Närke har avverkat två månader, och en del vårfåglar har redan anlänt.
Det syns i resultatlistorna.
13 skådare har hittills skickat in resultat till tävlingen. Glöm inte att du kan hänga på när som helst i tävlingen, det är bara att rapportera in sina ekokryss i formuläret.

Ekoskådartävling i Närke har varit igång i sex år nu. Tanken är att minska bilåkandet i samband med fågelskådning, och stimulera till att kryssa miljövänligt: promenera, cykla och/eller åka kollektivt. Det går också bra att kombinera dessa färdsätt. Nytt för i år är att man även får använda elcykel. Det är bättre att åka elcykel, som man måste trampa för att komma framåt, än att åka bil.

Förra årets segrare, Staffan Gustavsson, har tagit ledningen i tävlingen med 72 ekokryss. Han leder före Albin Mauritzon och Per Wedholm. Totalt har 13 ekoskådare hittills rapporterat på ekolistan.

Du som vill vara med och ekokryssa. Kom ihåg att du kan hoppa med när som helst på året (de flesta kryssen får man i mars, april och maj). Det är bara att börja rapportera in sin kryss på det särskilda formuläret på nätet. Osäker på reglerna: läs mer här.

Så här är ställningen den 1 mars 2019:
1. Staffan Gustavsson 72 arter
2.. Albin Mauritzon 63
2. Per Wedholm 63
4. Kjell Ståhlberg 55
5. Ronnie Lindqvist 53
6. Gun Isacsson 46
7. Jonathan Waern 45
8. Tord Larsson 43
9. Sandra Tengelin 37
10. Ulrika Eriksson 34
11. Eva Georgii-Hemming 30
12. Urban Tholén 30
13. Kent Halttunen 28

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar