Av kenthalttunen

-

19 februari, 2019

Missa inte Torbjörn Arvidson snygga naturbilder

I samband med att Närkes Ornitologiska Förening genomför sitt årsmöte på torsdag kommer naturfotografen Torbjörn Arvidson visa sina snygga bilder bilder på fåglar, fjärilar och blommor.
– Det har varit ett bra fotoår. Det började med den vitryggiga hackspetten i Garphyttans nationalpark. Sedan fick jag bra bilder på jordugglor och hornugglor i Oset, berättar Torbjörn.
Bildvisningen äger rum i Vasakyrkans samlingssal, Vasagatan 6-8 i Örebro klockan 19. Det är fri entré och alla är hjärtligt välkomna.

På torsdag den 21 februari håller Närkes Ornitologiska Förening sitt årsmöte. Det äger rum i Vasakyrkans samlingssal i Örebro. Efter årsmötet, som beräknas pågå i 45 minuter, gästas föreningen av naturfotograf Torbjörn Arvidson som visar bilder från året som gått.
Torbjörn Arvidson är en välkänd fotograf för många.
– Visst åker jag några gånger om året till Öland och till Härjedalsfjällen för att få lite bilder. Men jag njuter minst lika mycket av att sitta vid Caféhörnan i Oset och fotografera blåmesar och stjärtmesar, säger han.
Annars var det en bra början på fotoåret för Torbjörn. Det blev åtskilliga besök i Garphyttans nationalpark för att fånga den vitryggiga hackspetten som fanns där. Sedan dröjde det inte länge innan flera hornugglor och jordugglor jagade på ett fält intill Oset.
– Där gick det att få till en del bra bilder, säger han.

Svarthakedopping, Foto: Torbjörn Arvidson

För Torbjörn är det ett måste att åka till Öland några dagar i maj och sedan ytterligare ett antal dagar på hösten. Som

fågelskådare är det svårt att vara utan de stunderna. Och nästa varje år blir det en resa till fjällvärlden.  I juni 2018 var han i Härjedalsfjällen för att få fotografera fjällpipare, blåhake och fjällabb.
– Det blir ju alltid lite speciella möten, menar han.
Men Torbjörn är inte bara intresserad av fåglar. Det blir en hel del fotograferande av fjärilar också. En ny art för Närke lyckades han fånga på bild: bastardsvärmaren. Och så blev det en del bilder på en lite sällsynt sälgskimmerfjäril.

Allt det här och mycket, mycket mer får du uppleva om du kommer till Vasakyrkans samlingssal, Vasagatan 6-8 i Örebro. Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré. Vill du fika i pausen kostar det 40 kronor.

Här bifogas handlingar inför årsmötet. Skriv gärna ut dessa och ta med till årsmötet:

Dagordning
Verksamhetsberättelse
Ekonomisk rapport
Budget för 2019 

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar