Av kenthalttunen

-

8 mars, 2019

Nu har du chans att se lavskrika -1 plats kvar!

 

På grund av återbud så finns en plats kvar att följa med till Dalarna för att se lavskrikan.

Om du är intresserad av att följa med kontakta Gunnar Bergeå! Först till kvarn gäller – Ring maila Gunnar gbsteglits@hotmail.com !!

 

Nu har du chans att hänga med Dalarna och se lavskrika, slaguggla, lappuggla och många andra spännande arter.
Närkes Ornitologiska Förening arrangerar en resa till Siljansnäs där den lokala fågelguiden Conny Land från Leksands fågelklubb visar de bästa fågellokalerna.
Det är en helgresa med övernattning i klubbstugan som ligger naturskönt.

Har du aldrig sett en lavskrika? Då har du chansen nu. Helgen den 16-17 mars arrangerar NOF en resa för att få chans att se lavskrika om många andra spännande skogsfåglar.
Det är avresa lördag den 16 mars klockan 8 från Örebro i minibussar. Framme i trakten av Siljan tar fågelguiden Conny Land från Leksands fågelklubb emot och visar de bästa fågellokalerna i området. Under dagen blir det ett besök på en matning där det finns lavskrikor.
– Vi kommer att också  att besöka flera lokaler bland annat för att kunna se tretåig hackspett och gråspett och alla de andra skogsfåglarna, berättar Gunnar Bergeå som är reseledare.
På kvällen blir ugglelyssning, man räknar med att få höra både slaguggla och lappuggla.
– Vi övernattar i den klubbstuga som Leksands fågelklubb har, och som ligger naturskönt. Det är en snygg och välordnad stuga, men den saknar el och rinnande vatten. Men det blir en annorlunda upplevelse, säger Gunnar.
Klubbstugan har 18 bäddar och man måste ha med sig sängkläder.
Under söndagen fortsätter exkursionen under förmiddagen. Avresan från Dalarna blir senast klockan 15.
Priset för denna annorlunda exkursion med resa och boende är 600 kronor. Anmäl dig senast 5 mars till Gunnar Bergeå: gbsteglits@hotmail.com.
Behöver du mer information om resan: mejla eller ring Gunnar 0733-149464

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar