Ekoskådning i Närke 2020

För åttonde året i rad kör vi ekoskådningstävlingen i Närke. Det är enkelt att delta och enkelt att följa tävlingen. Du fyller bara ett formulär på nätet, där får alla den senaste ställningen.
Som vanligt gäller det
att kryssa så många fåglar som möjligt på ett miljömässigt bra sätt: cykla, gå eller åka kollektivt.
Sedan förra året är det tillåtet att använda elcykel i tävlingen. Skälet är enkelt. Vi vill uppmuntra till att man tar sig fram på annat sätt än bil. En elcykel, till skillnad från en elmoped,  är så konstruerad att man måste trampa för att den ska rulla framåt.

År 2013, startades en ekoskådningstävling i Närke av Tord Larsson. Det handlar om att stimulera till mindre bilåkning när man skådar fåglar och mer av skådande på ett för miljön skonsamt sätt. Reglerna säger att man får kryssa hemma på tomten/bostaden, cykla eller åka kollektivt. Eller kanske en kombination av dessa. Läs mer om reglerna här..
Har du några frågor eller funderingar, hör av dig till tävlingsledaren Åsa Bengtsson: 073-332 20 31 eller asa.bengtsson@orebro.se

Här på hemsidan gör vi en sammanställning en gång i månaden så att alla får en extra hjälp att hålla koll på ställningen.