Av kenthalttunen

-

12 januari, 2022

Inomhusmötet med Magnus Ulllman ändras till ett digitalt möte

NOFs inomhusmöte med Magnus Ullman nästa vecka blir ett digitalt möte via videokonferenssystemet Zoom.
Detta på grund av pandemin.
Du som vill hänga med på det intressanta föredraget måste anmäla dig. Skicka din anmäla till nof.video2@outlook.com.  Det gäller även dig som redan anmält dig.

Digitalt möte via Zoom

Närkes Ornitologiska Förening hade planerat ett fysiskt inomhusmöte nästa vecka på torsdag den 20 januari, med start klockan 18.30. Men pandemin ställer till det, nu med ökad smittspridning i samhället och nya restriktioner för sammankomster.

Därför har styrelsen beslutat att nästa veckas inomhusmöte ska genomföras digitalt. NOF har med framgång tidigare kört digitala föreläsningar via videokonferenssystemet Zoom, och styrelsen har beslutat att det är den bästa lösningen den här gången. Du måste anmäla dig och du får ett svarsmejl som bekräftelse på att du kan delta. Från klockan 18 kan du koppla upp dig mot Zoom för att se att allt funkar.

Intressante Magnus Ullman

Det år intressante och kunnige Magnus Ullman som kommer att föreläsa under temat: Hönshjärna, magnetkompass och delat föräldraskap.
Så här skriver han om sitt föredrag:
En fågel – vad är egentligen det? Så välbekant… men tittar man lite närmare ställs man snart inför existentiella frågor som Att vara fågel – hur är det? Och Att vara människa – hur är det? Eller att vara älg? Sjöelefant? Frågor som gläntar på dörren till vilka personligheter som verkligen döljer sig under alla fjädrarna.
Genom att göra en jämförelse med oss själva, det vill säga däggdjuren, och en del andra djur klarnar bilden lite kring frågan vad en fågel är. Eller en människa.

Frilansande ornitolog på heltid

Magnus Ullman


Magnus Ullman, som tidigare givit ut tio böcker, är frilansande ornitolog på heltid sedan 1987 – författare, fotograf, föredragshållare och guide på fågelresor i Sverige och runt om i världen. Har bland annat tilldelats Gustaf Rudebecks stipendium (1998) och Erik Rosenbergspriset (2015).

 

 

 

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.

sv_SESwedish