Av Marianne Johansson

-

6 augusti, 2019

Den stora flytten av vadarfåglar har inletts!

Nu börjar det dra ihop sig för höstens stora flytt av våra sommargäster. Närkes Ornitologiska förening, NOF följer vadarna när de rastar i Oset söndag18 augusti. Vi träffas vid Skebäcksparkeringen kl 07.00.  En fin chans för nybörjare att gå runt med den kunniga guiden, Lars Johansson i Oset. Vi går en runda och kollar bland annat Tippen, maderna mot Hjälmarens strandkant, tar en rast vid Erik Rosenbergsstugan och är tillbaka vid parkeringen runt 11.30.

 

Redan torsdag 22 augusti följer vi upp med ett besök vid Boglundsängen, ett eldorado för vadare, doppingar, måsar och trutar m.m. Följ med och se alla fågelungar som nu gör sig beredda för flytten till varmare trakter. Som nybörjare är det rätta tillfället att få hjälp med att arta de olika fåglarna. Så häng med på en tur genom Boglundsängen. Samling på västra sidan vid fågeltornet kl 18.00. Alla varmt välkomna!

 

Men först ut är tjejgruppen tisdag den 13 augusti. Det är en exkursion per cykel runt Oset. Vi kommer att kolla på de nya markerna österut mot Hjälmarsberg; Ormesta åkrar och strandskog. Ryggsäck full med ”godis” medtages! Samling vid Näsbytornet klockan 17.30 åter vid 20.00-tiden.

Ami&Åsas Tjejgrupp är en grupp för alla tjejer, ung som gammal. Ingen föranmälan behövs, det är bara att ansluta vid Näsbytornet. Ingen vana behövs, vi artar tillsammans. Det enda du behöver är en cykel och ett gott humör så ordnar sig resten. Hoppas vi ses! 

 

Välkommen med NOF att spana och njuta av fåglarna och naturen!

 

Om du vill bli medlem i Närkes Ornitologiska Förening kontakta Sandra Tengelin som är ansvarig för medlemsservicen via mail: ekebogard@hotmail.com eller mobil 070-372 19 29

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar