Av Marianne Johansson

-

27 juni, 2019

Nu kommer den - Fåglar i Närke nr 2-2019

Vår tidning Fåglar i Närke nr 2–2019 är på gång om du inte redan fått den i din brevlåda!

Som vanligt ett mycket innehållsrikt och trevligt nummer.

 

Ett litet utdrag:

Den stora artikeln i detta nummer är Fågelrapporten för 2018, 18 sidor om våra fågelobservationer under året. Och vilket fantastiskt jobb vår regionala rapportkommitté, rrk gör för att få fram alla data från Artportalen. All heder åt grabbarna; Magnus Friberg, Anders Jacobsson, Andreas Sandberg, Andreas Tranderyd och Ove Pettersson!

 

Länsstyrelsen har gett klartecken för skyddsjakt på max fyrahundra skarvar i Hjälmaren. Läs om de särskilda hänsyn som måste tas till de skyddsvärda arterna skräntärna, dvärgmås och svarttärna.

 

Björn Ander presenteras som ”Nörden som blev skådarguide” i Porträttet 2–2019. Det är mycket trevlig läsning om en som verkligen bjuder på sig själv och all sin kunskap om både det ena och andra!

 

Och tänk att pilgrimsfalkarna är tillbaka i Fjugesta! – Jag är väldigt glad idag, säger Leif Bertilsson som jobbat med Projekt pilgrimsfalk under många år. Läs mera om jobbet att återetablera pilgrimsfalken som häckfågel i Närke.

 

Ta alltid hänsyn till fåglarna! En artikel om att visa hänsyn när du skådar och fotograferar i naturen på sidan 8 är mycket läsvärd.

 

En reserapport från NOF:s fågelresa till Gotland är mycket spännande läsning om natur och fåglar skriven av Marianne Redman. Bra läsning!

 

Ur programmet för sommaren rekommenderas Osetvakt med Erik Rosenberg den 11 juli med Lars Johansson som guide.  Se programsidan här!

 

Sist men inte minst – Krönikan av Anders Eriksson – tur i oturen kan man konstatera!

 

Trevlig sommar önskar vi er alla från REDAKTIONEN!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar