Av kenthalttunen

-

2 oktober, 2020

Du glömmer väl inte?

Boksläpp i Wadköping lördagen den 3 okt

Äntligen är det unika bokverket Närkes fågelvärld klart.
Det blir boksläpp lördagen den 3 oktober i Wadköping i Örebro, med start klockan 13.
Välkommen till lite mingel. Du kan också att hämta ditt beställda exemplar, eller köpa detta unika bokverk om de häckande fåglarna i landskapet.

Vilka förändringar i fågellivet har skett i landskapet Närke under de senaste 30 åren? Vilka fåglar har försvunnit och vilka har tillkommit? Häckar den svarta rödstjärten i landskapet?
Svaren får du i bokverket Närkes Fågelvärld; här finns fakta om alla de 178 olika häckande arterna i landskapet. Varje art presenteras med en överskådlig grafik, dessutom finns det 433 unika och läckra bilder på fåglarna i sina häckmiljöer.
Det 400-sidiga bokverket innehåller också kapitel om ornitologins historia i Närke, om fältskådarens fader Erik Rosenberg och om förändringar i landskapet.
I det gedigna bokverket redovisas de omfattande inventeringar som fågelskådare i Närke har gjort under två perioder: åren 1974–84 och 2005–15. Hela 201 atlasrutor (5×5 kilometer) har undersökts och jämförts mellan perioderna.

Här kommer några axplock ur boken Närkes Fågelvärld:
Sångsvan, trana och grågås har ökat kraftigt under de senaste 30 åren i Närke. Det är säkert ingen överraskning. Men att även rödbena, brun kärrhök, tornfalk och korp också har ökat betydligt är kanske lite mer oväntat.
Det är inte heller någon stor överraskning att storspov, sånglärka och hussvala har minskat påtagligt. Andra fåglar såsom backsvala och ortolansparv är på väg att försvinna helt som häckfåglar i landskapet.

För att fira att boken nu är färdig, ordnar vi en liten fest med ett boksläpp. Det blir lördagen den 3 oktober med start klockan 13 i Teaterladan i Wadköping i Örebro.  Alla är hjärtligt välkomna att fira boken med lite mingel och tilltugg. Vi finns där under eftermiddagen.
Har du beställt boken är du välkommen att hämta ditt exemplar. Det finns också möjlighet att komma och se den färdiga boken. Du som vill köpa en bok får tillfälle att göra det,
den kostar 450 kronor.
Du kan också beställa boken genom att ta kontakt med Ronnie Lindqvist: lindqvist_ronnie@hotmail.com eller skicka ett sms 070-2621417.

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar