Av Marianne Johansson

-

13 augusti, 2019

En fantastisk kväll med tjejerna i Ami&Åsas tjejgrupp!

Ami och Åsa hälsade alla välkomna till kvällens exkursion!  Det var flera nya tjejer som mötte upp vid Södra Näsbytornet så sammanlagt blev det tretton tjejer. Det var en bra sammansättning på gruppen några gamla skådare och några nya.

Alla kom per cykel så det var bara att fortsätta ut på nya marker och äventyr. Färden styrdes mot Ormesta åkrar och strandskog. Det blev en lång radda med cyklister så det väckte en viss uppståndelse när gänget kom farandes.

 

Första obsen gjordes vid den östra gölen där det var en ytterst liten vattenspegel men där gick en mindre strandpipare som inte rörde sig nämnvärt mycket. En gråhäger flög över, det var allt där. Vi vände cyklarna in mot strandskogen och den andra gölen som det var något mera vatten i. En fiskgjuse visade sig mellan träden och himlen. Annars gick det bara en strandpipare här också

 

Mot Erik Rosenbergsstugan där blåsten tog i (vinden kom från väster) så vi sökte lä ute på udden mot Hjälmaren för intag av den medhavda matsäcken. Men i stället blev det mycket myggor som också ville ha av ”matsäcken”. Vi bröt snabbt upp där efter att ha sett några vitkindade gäss, kanadagäss och skäggdoppingar ute på Hjälmaren. Ett stopp gjordes även vid badstranden där vi bland annat såg en havsörn, en gråtrut, fisktärnor, måsar och skarvar. Fyra kanotister störde fåglarna på pråmvraken då de paddlade rakt in där. Det blev alldeles tomt efter dem på fåglar.

 

Turen fortsatte mot Tornet och Caféhörnan. Ingen kom på vad tornet hette så det är nog något som behövs tränas på, namnen på de olika rapporteringsställena i Oset.

 

Återfärden gick mot Gubbhyllan och Almbyängarna där vi såg två buskskvättor. Vid norra Näsbytornet dök de sista tofsviporna för året upp annars var det bara några vadare och änder där.

 

Kvällen var mycket lyckad kanske inte ur mängden fåglar men det var mycket trevligt att möta fågeltjejerna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar