Av Marianne Johansson

-

12 september, 2019

Höstens program är nu klart!

Som vanligt är det ett välmatat program som presenteras av Närkes Ornitologiska förening.

Ett par av programpunkterna är redan genomförda. Hoppas du har kunnat vara med!

Höstens resor, Falsterbo, Öland och Hönö genomförs enligt tradition. Falsterbo och Öland är fullbokade. Till Hönö finns det platser.

Hans Waern presenterar resan till Hönö – Är du intresserad av att få chansen att spana på dessa fågelarter: havssula, tretåig mås, stormfågel eller storlabb. Passa på och anmäl dig till NOF:s sista helgresa för detta år. Fredag 25 oktober – söndag 27 oktober styrs kosan mot Hönö och områdena där omkring. Även om det inte blåser rätt vindar finns chans att se mycket annat fint. Då besöker vi andra intressanta fågellokaler som t.ex. Hyppeln, Rörö, Torslandaviken, Hälsö, några platser på Öckerö och Hönö. Det finns platser kvar. Välkommen med din anmälan till Hans Waern, tel 070-492 53 51.

Våra tre inomhusmöten innehåller en stor variation av bildvisning, föredrag och program.  På septembermötet är bildvisning av Birdnerds; Birgitta och Håkan visar sina fantastiska naturbilder vidare kommer Merit Åhs Janbrink och berättar om sin bok ”Fåglar kring människor och tankar” och läser upp utvalda dikter på fågeltema. På oktobermötet är det Alf Ekblad som presenterar sin forskning om den nybildade ön Surtsey utanför Islands sydkust och om naturlivet och fåglarna där. Till novembermötet kommer ornitologen Anders Wirdheim med ett Vinterspecialtema och presenterar sina fältstudier av morkullornas övervintringsvanor och mycket mera.

Som vanligt blir exkursioner till Kvismaren med gäss och tranor, Skagershultamossen och Yxnäset. Tjejerna har en vandring på Bergslagsleden och en soppkväll inplanerat. Ett par nyinsatta program med bl. a.  biologiska muséet på Karro på höstlovet och ett kåseri av Clas Thor om Erik Rosenberg blir det.

Det finns önskemål om ett pubbesök så den programansvarig (=Lars Johansson) jobbar hårt med det.

Första lördagen på nya året, 2020 blir det Artrace. Läs mera på hemsidan! 

Du kan läsa hela programmet på vår hemsida och det presenteras även i Fåglar i Närke nr 3–2019 som kommer nu i slutet av september.

 

Alla är varmt välkomna till alla våra aktiviteter!

 

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar