Av kenthalttunen

-

21 november, 2018

Lärde sig mer om hur man kan använda Artportalen

Under tisdagskvällen genomförde NOF tillsammans med Länsstyrelsen en studiekväll i hur man kan använda Artportalen på ett bättre sätt.
– Det finns hur mycket kunskap som helst i Artportalen, och den är ett jättebra hjälpmedel för oss fågelskådare, sa Ronnie Lindqvist som höll i kurskvällen.

Det här var det först kurstillfället av flera för de som vill börja använda Artportalen, eller för de som känner sig osäkra och vill lära sig mer. Men kursen vänder sig också till de som redan använder Artportalen, men som vill lära sig mer om hur man kan använda den på ett smart sätt och kanske få hjälp att bli en bättre fågelskådare.
Utbildningen under tisdagskvällen genomfördes i Länsstyrelsens lokaler i Örebro och Henrik Josefsson från Länsstyrelsen deltog också i utbildningen. Han är bland annat kontaktperson för frågor som rör Artportalen.

Under kvällen såg upplägget ut så här:
* Allmän genomgång av funktioner vid rapportering
* Noggrannhet vid rapportering
* Uppläggning av egna lokaler
* Medobservatörer
* Vad använder man kommentarsfälten till? Vad är relevant information och för vem?
* Allmän genomgång sökning av arter och observationer
* Funktioner under Mina sidor, listor mm
* Raritetsrapport.

Utbildningskvällen under tisdagen var den första av flera tillfällen. Nästa tillfälle att lära sig mer om Artportalen och hur man använder den är på tisdag den 27 november klockan 18. Det finns någon enstaka plats kvar. Det kommer också att bli fler tillfällen under januari månad.
Är du intresserad? Anmäl dig till Ronnie Lindqvist: lindqvist_ronnie@hotmail.com

Kommentarer

  1. 27/11-kvällen är fullbokad. Nästa tillfälle blir i mitten av januari.

    Skrivet av Ronnie Lindqvist den 21 november, 2018.

Skriv en kommentar