Av kenthalttunen

-

30 augusti, 2019

Missa inte Räva-hänget den 15 september

Söndagen den 15 september arrangerar Närkes Ornitologiska Förening och A-foto en dag för hela familjen, en dag då kanske fler kan lockas att skåda fåglar.
Kikarproffsen/A-foto kommer att visa upp sitt kikarsortiment. Dessutom arrangerar man en tipspromenad med chans att vinna en fin handkikare.
– Vi visar hur man ringmärker fåglar och du får chans att klappa en fågel, berättar Ronnie Lindqvist som är ansvarig för arrangemanget.

Hösten är en fantastiskt bra tid för att skåda fåglar. Det är den tid som det finns flest antal individer fåglar i Sverige eftersom de vuxna fåglarna nu också har med sin sina ungar.
På söndag den 15 september mellan klockan 8 och 12 passar Närkes Ornitologiska Förening och A-Foto på att arrangera en hel förmiddag för att räkna fåglar och hitta så många arter som möjligt. Det äger rum vid Rävgången, Rynningeviken i Örebro.
– Ringmärkaren Leif Sandgren kommer ha sina nät uppe och visar hur det går till när man ringmärker fåglar. Kanske kan man få klappa en fågel också, säger Ronnie Lindqvist från Närkes Ornitologiska Förening.
För den som är intresserad att köpa en ny kikare finns Kikarproffsen/A-foto på plats och demonstrerar både handkikare och tubkikare. Dessutom arrangerar företaget en tipspromenad. Förstapriset är en fin handkikare.

Vid Rävgången blir också flera andra aktiviteter under dagen:
• Korvgrillning, Närkes Ornitologiska Förening bjuder på korv som man får grilla själv.
• Duktiga fågelguider från Närkes Ornitologiska Förening räknar och håller koll på alla arter i området. Alla är välkomna att hjälpa till.
• Försäljning av fågelholkar i alla storlekar.

Ronnie Lindqvist berättar att Rävgången, Rynningeviken, som ligger vid Hemfjärden, den innersta delen av Hjälmaren, är en plats där många flyttfåglar sträcker.
– Fåglarna använder norra delen av Hjälmaren för att orientera sig i sin flyttning söderut. Vi hoppas vi ska få se många sträckfåglar under dagen.
Varför heter det Räva-hänget?
– Tja, det heter ju Rävgången och nu står vi och hänger en hel förmidag och låter fåglarna komma till oss. Dessutom ”hänger” vi in en hel del fågelarter under dagen.

 

 

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar