Av Marianne Johansson

-

24 mars, 2020

Nu kommer den snart i din brevlåda!

Trots de kärva tiderna så kommer vår tidning som vanligt ut till dig de sista dagarna i mars. Ett mycket välfyllt nummer med många spännande artiklar är på väg. Första numret för året, nr 1 2020 kommer snart i din brevlåda.

 

Ur innehållet:

I Porträttet presenteras Staffan Ullström, en man med god ordning mitt i röran. Du får en inblick i hur mycket tid det verkligen går åt att göra akvareller/na som kanske blir till FiNs framsida eller till någon framtida bok.

 

Naturvårdsverket genomför just nu en översyn av jakttider och vilka arter som ska få jagas. Dessutom förslås att jakttiden på många fåglar utökas och det ska bli tillåtet att skjuta enkelbeckasin och snatterand. En intressant artikel om att Naturvårdsverket vill utöka jakttiderna.

 

Tänk om Gustav Furst har lösningen på vårt kajelände eller måste vi lära oss leva med dem? Läs artikeln om mannen som har räknat våra kajor.

 

Och så presenteras årets Gulsparvvinnare. Ronnie Lindqvist är verkligen värd det fina priset och vi är glada vi har honom i vårat gäng. Tack Ronnie för allt ditt arbete inom föreningen och det stora arbetet med Närkes Fågelvärld.

 

”Underskatta inte de vetenskapliga namnen – ibland är de till stor nytta för oss skådare”, Ulf Jorner fortsätter sin forskning om fåglarnas namn. För alla svenska fåglar har två namn, dels sitt inhemska (triviala), och dels ett vetenskapligt.

 

OBSat 191201–200229, en tillbakablick på vad som fanns i våra marker och Vårens alla aktiviteter, en framåtblick på vad som komma skall och som du kanske kan hänga med på.

 

Ett mycket innehållsrikt nummer med både långa artiklar och notiser i kanten. Allt mycket läsvärt!

 

Hoppas du får en god och läsvärd tid med vår tidning i dessa coronatider!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar