Av kenthalttunen

-

11 november, 2018

Skadad berguv vid Mariebergs köpcentrum omhändertagen av Fågelakuten

Under söndag eftermiddag var det flera personer som hörde av sig till Nerikes Allehanda.
De hade upptäckte en berguv som rörde sig runt på parkeringen vid Mariebergs köpcentrum strax söder om Örebro, och även tagit bilder på uven.
Fågeln verkade inte må riktigt bra eftersom den satt på asfalten vid parkeringen där det rör sig många människor och bilar.

Liten senare kunde berguven fångas in med hjälp av en kartong. Den har nu transporterats vidare till Fågelakuten i Närke.
– Jag har fått rapporter om att ena vingen hänger lite. Imorgon ska den till en veterinär för röntgen. I bästa fall handlar det om en muskelskada och då kan berguven vara bättre redan om några dagar, berättar Leif Sandgren som är med i Fågelakauten.

Enligt Leif Sandgren är det möjligt att berguven har flugit in i något, kanske en bil eller en tråd eller något annat som gör att fågeln inte kan flyga normalt. Det är annars inte ovanligt att berguvar rör sig i stadsmiljöer, men att en uv sitter på marken och inte flyger när människor närmar sig fågeln tyder på någon form av skada.

Du kan se fler bilder på berguven på Nerikes Allehanda på nätet, där kan du också se hur det går till när berguven fångas in för vidare transport till Fågelakuten.
https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/vilsen-berguv-togs-om-hand-pa-mariebergs-parkering-se-bilderna-har

 

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar