Av kenthalttunen

-

4 oktober, 2020

Stort intresse för boken Närkes Fågelvärld

Under lördagen var det boksläpp och releaseparty för bokverket Närkes Fågelvärld.
En strid ström av intresserade kom till Teaterladan i Wadköping för att försäkra sig om sitt eget exemplar av det omfattande bokverket.
– Intresset är över förväntan, sa Ronnie Lindqvist som är projektledare för boken.

Strax efter klockan 13 tog Clas Thor till orda och höll ett kort inledningsanförande för att inviga releasepartyt. Författaren Clas Thor har medverkat i Närkes Fågelvärld bland annat genom att skriva ett intressant kapitel om Mäster Erik, alltså fältornitologins fader Erik Rosenberg som bodde och verkade i Närke.
Som symbol för att boken äntligen är färdig så klippte Clas Thor med bistånd av Ronnie Lindqvist också ett blågult band runt ett bokverk.

178 häckande arter och 433 läckra bilder

Intresserade kom för att bläddra i boken som omfattar 400 sidor. Det innehåller uppgifter av 178 häckande arter i landskapet, och varje art presenteras med läckra bilder tagna av lokala fotografer. Totalt innehåller boken 433 fågelbilder. Dessutom finns en lättillgänglig grafik som visar hur fågellivet förändrats sedan 1970-talet.
– Kul att intresset är så stort, menade Ronnie Lindqvist.
De som kom passade på att mingla med bekanta fågelvänner. Det var också många som varit med och inventerat totalt 201 rutor i landskapet som kom för att se hur resultatet av deras idoga arbete resulterat.
När dagen var över konstaterade projektledaren Ronnie Lindqvist att 150 böcker hade sålts. Ytterligare 50 har förbeställts och ska lämnas över de närmaste dagarna.

Beställ ett ex du också

Det är Närkes Ornitologiska Förening som ger ut boken. Allt arbete med boken har skett ideellt.
Vill du också ha ett eget exemplar: kontakta Ronnie Lindqvist: lindqvist_ronnie@hotmail.com, eller 070-2621417
Boken kostar 450 kronor. Det går att få den skickad som paket mot portokostnad på cirka 100 kronor.

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar