Av Marianne Johansson

-

7 februari, 2019

Vårens och försommarens program är nu klart

Ett mycket fullspäckat program som vanligt bjuder NOF på under första halvåret 2019.

Vi har redan klarat av nio aktiviteter i januari-februari. Nu återstår det ett 40-tal aktiviteter till under våren och försommaren.

Det blir inomhusmöten, soppkväll med tjejerna, guideutbildning, studiecirkel för nybörjare, uggleveckan och örnräkningen. Fortsätter med svanguidning vid Rånnesta, Tysslingen varje helg i mars. Vårexkursioner både med Lars Johansson och med Ami&Åsas tjejgrupp. En Endagsexkursion till Göksholm och Vinön bland annat! Klåvudden är ett säkert vårtecken med fågelsträck över Vättern sista helgen i april.

 

Här hittar Du hela vårens program: Klicka här

 

 

En nyhet för NOF blir en resa i mars till Leksandsskogarna för att leta efter lavskrikor, ugglor och andra skogsfåglar. Det är Conny Sand från Leksands fågelklubb som hjälper oss i de djupa skogarna. Om du är intresserad – anmäl dig till Gunnar Bergeå,  gbsteglits@hotmail.com.

 

I maj är det som traditionen bjuder guidningar i Oset varje söndagsmorgon och några onsdagskvällar för att spana efter vårfåglarna. Näktergalarna är ett av våra första vårtecken i Oset. 

 

 

Nattfågellyssningar är spännande upplevelse och där har Tjejgruppen en nattlyssning i maj.

 

I juni blir det en spännande fågelresa till Gotland och Stora Karlsö. Ett riktigt äventyr med sillgrisslorna på klipporna på Stora Karlsö. Passa på och anmäl dig redan nu till Gunnar Bergeå, gbsteglits@hotmail.com.

 

Tjejerna cyklar åter runt Tysslingen på Nationaldagen och i juli återupplever vi Osetvakten med Lars Johansson.

 

Mycket spännande och många äventyr blir det under våren och försommar. Det är bara att hänga med på våra resor, exkursioner, guidningar, träffar och allt annat som vi gör. Alltid mycket trevligt och tät gemenskap. Alla är lika varmt välkomna!

Håll korpgluggarna öppna och kolla här på vår hemsida vad som mera dyker upp!

 

Välkommen med Närkes Ornitologiska Förening

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar